Algemene informatie

Helaas is het nog niet mogelijk u aan te melden voor onze architectuurreis. Wij hopen u medio maart 2019 nader te kunnen informeren. Wij hopen op uw begrip en verwelkomen u dan graag als deelnemer.

 

Het bestur van de AIE

 

Share

SpaanseFilmOp 4 dinsdagavonden in 2020: 7 januari, 4 februari, 10 maart en 7 april zal Coen Haver een cursus geven onder de titel 'De Spaanse film'. Deze cyclus van lezingen vindt plaats in het gebouw van het Sint Jorisgilde, Boutenslaan 159-A, 5644 TV Eindhoven. De cursus wordt gegeven in het Nederlands. Een week later, maar dan op woensdag wordt een Spaanse film getoond met Nederlandse ondertiteling in het kader van onze Noches de Cine.

Aanmelden voor de cursus kan door vóór 1 november een mailtje te sturen naar Actividades. De cursus gaat door als er tenminste 30 deelnemers zijn.

De toegangsprijs voor leden van de AIE voor de complete cyclus van 4 avonden is 40 euro, losse avonden 12,50 euro. Uiteraard is de film tijdens de Noche de Cine voor leden inbegrepen.
Deelname staat uitdrukkelijk ook open voor niet-leden van de Asociación. Prijs voor niet-leden voor de complete cyclus mét bijbehorende film tijdens de Noche de Cine is 50 euro, losse avonden mét film een week later op woensdag zijn 15 euro. Als de cursus doorgaat zullen wij u laten weten hoe u kunt betalen.

De cursus op dinsdag en de Noche de Cine een week later op woensdag beginnen om 19.30 uur maar vanaf 19.00 uur bent u al welkom in de zaal en bieden wij u een kopje koffie of thee aan. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. Er is een pauze van een kwartier en we eindigen uiterlijk om 22.00 uur.

De cursus bestaat uit vier avonden, waarin telkens de politieke en filmgeschiedenis gecontextualiseerd wordt aan de hand van fragmenten uit films van onder anderen Buñuel, Saura, Erice, Medem en Almodóvar. De films met Nederlandse ondertiteling die een week later op woensdagavond tijdens de Noches de Cine worden getoond worden later bekend gemaakt.

Deel 1 1936 - 1962: Spaanse Cinema tijdens Franco's dictatuur
Vrijwel direct nadat Franco aan de macht kwam, werden Spaanse filmmakers geconfronteerd met strenge censuur. Filmmakers begonnen met het gebruik van symboliek en metaforen zodat ze politiek geëngageerde films konden blijven maken.
Deel 2 1962 - 1977: Nieuwe Spaanse Cinema.
In deze donkere jaren voor de Spaanse cinema was de censuur strenger dan ooit, werden filmschoten gesloten en subsidies stopgezet.
Deel 3 1977 - 1995: De cinema van de democratie.
Na de dood van Franco onderging de Spaanse film een nieuwe esthetische ontwikkeling. Het gebruik van metaforen was niet langer nodig en voor het eerst hadden Spaanse filmmakers ook nationaal succes.
Deel 4 1995 - heden: Moderne Spaanse Cinema.
De burgeroorlog, Franco's regeerperiode en het importeren van buitenlandse films hebben een grote invloed gehad op esthetische en narratieve structuren van de nieuwe Spaanse cineasten zoals Medem, Amenábar en Boilain.Het programma luidt als volgt:

CoeCoenHavern Haver (1986) uit Helmond studeerde Theater- & Filmwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2010 is hij de eigenaar van Kupenda Films, een filmproductiebedrijf dat zich als doel gesteld heeft oprechte en ontroerende films te maken. Zijn bekendste film is het met verschillende prijzen bekroonde Mijn stuk geluk, waarin de hoofdrollen waren voor Marloes van den Heuvel en Hetty Heyting. De film werd ondermeer vertoond op het filmfestival in Shanghai en op de Roze Filmdagen in Amsterdam. Haver geeft ook filmcursussen en lezingen in theaters door het land, zoals onlangs in het NatLab te Eindhoven, organiseert filmnetwerkavonden en is regelmatig te gast in podcasts. Hij wil zo een actieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse filmlandschap.

Share

ZaragozaGroepSinds 2011 organiseert de AIE ieder jaar een architectuurreis naar Spanje. De nadruk bij deze reizen ligt op de architectuur in de te bezoeken plaatsen, zowel klassiek als modern. Wij worden daarom tijdens de reizen begeleid door de zeer ervaren kunsthistorica Suzanne Roelofs. De reizen vinden plaats in september of oktober en de groepen zijn nooit groter dan 24 personen.

Wij waren al eerder in:
2011 Barcelona en Valencia
2012 Madrid en Toledo
2013 Sevilla en Cordoba
2014 Salamanca en Castilla y León
2015 Bilbao en Burgos
2016 Santiago de Compostela
2017 Modern Madrid
2017 Asturias
2018 Zaragoza
2019 ZW Andalucía

SuzanneWij organiseren onze reizen altijd in samenwerking met onze gids Suzanne Roelofs van Building Stories. Zij organiseert ook zeer regelmatig architectuurwandelingen in Nederland.

Onze deelnemers zijn vaak erg enthousiast over deze reizen, zie hun bijdragen in de rubriek Leden vertellen. Kijk ook eens naar het overzicht 10 Reizen AIE dat door enkele deelnemers aan onze reizen is gemaakt. In 2018 is tijdens ons bezoek aan het CDAN museum in Huesca een opname gemaakt door TV Aragón.

Daar deelname alleen open staat voor leden dienen niet-leden lid te worden tenminste gedurende het seizoen waarin de reis plaatsvindt. U kunt zich aanmelden voor een reis door het invullen van het Aanmeldingsformulier. Uw aanmelding is echter pas definitief als een kopie van uw e-ticket van uw vliegreis in het bezit is van de webmaster.

Door uw aanmelding verklaart u het eens te zijn met onze Reisvoorwaarden.

Sinds februari 2016 is de AIE aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij een van de aangesloten touroperators dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens de reis. Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. De AIE brengt haar reizigers voor deze garantieregeling een klantenbijdrage van € 15 per boeking in rekening. Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

VvKR logoDe AIE is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties: VvKR. Deze vereniging komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share

Het programma van 2018.................

Allí ya estuvimos:

Y ¿a donde vamos en 2019?

Share

CentrPompidouIn 2011 zijn we in Barcelona begonnen met het organiseren van architectuurreizen. Vorig jaar waren we in Zaragoza en dit jaar gaan we een aantal architectonische hoogtepunten in het zuidwesten van Andalucía bekijken. We verblijven in hotels in Málaga en in Sevilla en maken uitstapjes naar Cádiz en Huelva.

Evenals vorig jaar maken we weer twee reizen. De eerste reis vertrekt op dinsdag 15 oktober 2019 en de tweede reis begint op maandag 28 oktober 2019. Voor de eerste reis zijn er mogelijkheden om zowel uit Amsterdam als uit Eindhoven te vliegen. Voor de tweede reis is alleen vertrek en aankomst uit Amsterdam mogelijk. Als u andere vluchten wilt boeken is dat ook prima als u het ons maar even laat weten natuurlijk!

Beide reizen zijn nog niet volgeboekt, voor de eerste reis is er nog 1 plaats vrij, voor de tweede reis nog 3. Gebruik voor uw aanmelding het Aanmeldingsformulier maar lees voordat u dat doet eerst onze Reisvoorwaarden.

SuzanneDe reis is weer samen met Suzanne Roelofs georganiseerd. Zij heeft ons ook al op eerdere reizen ter plaatse op zeer deskundige en enthousiaste wijze begeleid.

U kunt de voorlopige programma's van deze reis downloaden als u wilt. Het programma is om organisatorische redenen (beschikbaarheid van vluchten) dit jaar voor beide reizen verschillend. De eerste reis begint in Málaga en de tweede in Sevilla. We zien hetzelfde alleen in een andere volgorde.

Brochure Reis 1 (15 tot 22 oktober 2018)
Brochure Reis 2 (28 oktober tot 4 november 2018)

Zie voor enkele verslagen van voorgaande reizen de rubriek Leden vertellen. En ook het boekje 10 Reizen AIE is zeer de moeite waard om even te bekijken.

Ons bezoek tijdens de reis van 2018 aan het CDAN museum in Huesca is uitgezonden door TV Aragón! Klik hier als u de clip wilt zien.

Sinds februari 2016 is de Asociación aangesloten bij het garantiefonds GGTO dat aan onze reizigers een financiële zekerheid biedt. Hiervoor brengen wij 15 euro aan iedere deelnemer in rekening. Ook zijn wij lid van de Vereniging van Kleinschalige reisorganisaties VvKR.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share

Meer artikelen...

  1. Andere activiteiten

Agenda

Aanmelden Spaanse les
Ga naar ons Gastenboek of Filmoteca

2019    
29-08   Tertulia: La sonrisa etrusca
05-09   Taalcursus: Introductieavond
05-09   Taalcursus: Niveautest
24-09   Lezing: La lengua de sefarad
03-10   Tertulia: República luminosa
15-10   Architectuurreis: ZW Andalucía
23-10   Film: Campeones
28-10   Architectuurreis: ZW Andalucía
14-11   Tertulia: La colmena
19-11   Lezing: Peter Paul Rubens
27-11   Film:
13-12   Kerstconcert
     
2020    
07-01   Cursus: Spaanse film
15-01   Film en Borrel:
23-01   Lezing: Comer en España
04-02   Cursus: Spaanse film
12-02   Film:
05-03   Lezing: Algunas bestias: los camélidos sudamericanos y sus pastores en el norte de Chile
10-03   Cursus: Spaanse film
18-03   Film:
07-04   Cursus: Spaanse film
15-04   Film: