Spaanse les

AmsterdamseSchoolNa diverse cursussen, reizen en rondleidingen door het Rijksmuseum en de Hermitage heeft Suzanne Roelofs weer iets ontzettend leuks voor ons georganiseerd. We gaan met haar naar de tentoonstelling in museum Het Schip.

Tot en met 31 maart 2019 is in Het Schip Oostzaanstraat 45 in Amsterdam, de tentoonstelling Gaudi en de Amsterdamse school. De tentoonstelling met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família, laat zien hoeveel Gaudí en de Amsterdamse School gemeen hebben.

Op zaterdag 9 maart 2019 geeft Suzanne eerst een lezing over Gaudí. We bespreken zijn belangrijkste projecten, stijlkenmerken en idealen, waarbij de nadruk zal liggen op wat u daarna in de tentoonstelling kunt zien, die u daarna zelf kunt bezoeken.

Na de lunchpauze maken we een wandeling door de omliggende buurt: de Spaarndammerbuurt. We zullen natuurlijk de architectuur van museum Het Schip bespreken, net als veel andere prachtige voorbeelden van Amsterdamse School architectuur. Deze Amsterdamse School architecten waren werkzaam in dezelfde periode en ook bij hen zie je de liefde voor ambacht, de inspiratie uit de natuur en het gebruik van geometrische figuren terugkomen.
Hierna zult u een goed beeld hebben van het werk van Gaudí en de Amsterdamse School, de verschillen tussen beide maar ook zeker de overeenkomsten!

Suzanne in LeónHet programma luidt als volgt:

  • 11-12.00: Lezing over Gaudi, met nadruk op wat er te zien is in de tentoonstelling. Voor koffie/thee wordt gezorgd.

  • 12-13.00: Vrij bezoek Het Schip met de tentoonstelling over Gaudi (in verband met de beschikbare ruimte kan Suzanne niet ter plaatse gidsen)

  • 13-14.00: Vrije lunchpauze

  • 14-15.30/16.00: Wandeling Spaarndammerbuurt en de architectuur van Het Schip.

Kosten: Voor leden van de AIE 25 € per persoon (exclusief entree van 15 € voor Het Schip, gratis met museumkaart). Aanmelden kan door dit bedrag te storten op rekening NL26 INGB 0001090996 ten name van Asociación Iberoamericana Eindhoven onder vermelding van 'Gaudi'. Ook niet-leden van de AIE kunnen zich inschrijven maar tot 15 februari hebben AIE-leden en hun partner voorrang. Niet-leden betalen 30 €.

Er zijn op dit moment meer dan 30 aanmeldingen door leden waarmee het maximum aantal deelnemer is bereikt. Suzanne organiseert buiten de AIE om op zondag 10 maart een soortgelijke excursie. Als u wilt kunt u zich daarvoor rechtstreeks bij Suzanne aanmelden.

Uiteraard gaan we voor degenen die dat willen voor gezamenlijk vervoer zorgen.

Share